NOS SchaatsenAangepast

Primeur voor Ronald Mulder

Ronald Mulder heeft voor het eerst in zijn carrière een wereldbekerwedstrijd gewonnen. In Calgary schaatste hij de 500 meter in 34,41 en daarmee was hij alle concurrenten te snel af. Mo Tae-bum werd tweede, Jamie Gregg eindigde als derde. Zowel de Koreaan als de Amerikaan kwam tot 34,52, maar Mo was een paar duizendsten sneller.

Michel Mulder eindigde net naast het podium op de vierde plaats in een tijd van 34,56. Jesper Hospes en Jan Smeekens kwamen beiden tot 34,67 en werden daarmee zesde en zevende. Hospes bleek op de duizendsten net iets sneller. Kjeld Nuis ging in de eerste rit bijna onderuit en eindigde als laatste.

De tijd van Ronald Mulder was slechts negenhonderdste boven het Nederlandse record van Jan Smeekens (34,32). Het beste resultaat van Mulder tot nu toe in het wereldbekercircuit waren de zilveren medailles in Heerenveen (2010) en Harbin (2012).

Opvallend snelle tijden B-groep

Op de 500 meter in de B-groep evenaarden Tucker Fredricks én Keiichiro Nagashima de winnende tijd van Ronald Mulder. De Amerikaan en de Japanner klokten ook 34,41. De Canadees Gilmore Junio werd derde in de B-groep in een tijd van 34,58.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl