NOS NieuwsAangepast

Pedoseksueel uit buurt gejaagd

Een veroordeelde pedoseksueel die in Rotterdam een populair sinterklaasfeest organiseerde, is zijn buurt uitgejaagd. Dat melden bronnen. Het huis staat inmiddels te huur.

Vorige week werd bekend dat de 45-jarige man in 2003 veroordeeld is voor verkrachting en seksueel misbruik van vijf minderjarigen, onder wie twee gehandicapten. Kort daarna werd de auto van de man in brand gestoken en is een ruit van zijn huis ingegooid.

Ondanks extra politie-toezicht besloot de man deze week de buurt te verlaten. Het is niet bekend waar hij naartoe is verhuisd.

Sintercity

Het AD meldde vorige week dat de pedoseksueel een van de organisatoren was van het gratis sinterklaasfeest Sintercity, dat sinds 2011 wordt gehouden. Hij trad ook op als Zwarte Piet, schreef de krant.

In de vonnis uit 2003 stond dat het risico "alleszins reëel" is dat hij zich in de toekomst weer zal vergrijpen aan kinderen. Desondanks kon hij het kinderfeest organiseren, omdat hij als voorzitter van zijn eigen stichting niet gevraagd wordt naar zijn verleden, aldus het AD.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl