NOS VoetbalAangepast

Van Gaal: Veltman vooral wennen

Bondscoach Louis van Gaal heeft Joël Veltman vooral opgeroepen voor Oranje om de 21-jarige Ajacied te laten wennen als international. "Hij kan nu zien hoe het is om international te zijn of te worden."

Veltman maakte in het Champions Leaugue-duel van Ajax met Celtic (1-0) grote indruk op Van Gaal, die vrijdag zijn selectie bekendmaakte voor de oefeninterlands van het Nederlands elftal met Japan (16 november) en Colombia (19 november). "Hij was de beste speler van Ajax."

Van Gaal koos ook voor Veltman omdat Karim Rekik en Jeffrey Bruma niet beschikbaar waren. "Bruma heeft rust nodig en Rekik heeft na zijn blessure nog niet 90 minuten gevoetbald. Rekik is ook zo'n speler die ik graag had laten wennen", zei Van Gaal.

Narsingh verdient het

Luciano Narsingh is na een langdurige knieblessure terug in de selectie van Oranje. "Hij heeft het bij ons fantastisch gedaan voor zijn blessure", verklaarde de bondscoach. "Hij is nog maar net fit en nu alweer belangrijk voor PSV. Hij zal niet beginnen bij ons, maar hij verdient het om er weer bij te zijn."

Van Gaal haalde ook de doelmannen Tim Krul en Maarten Stekelenburg bij het Nederlands elftal. Het duo maakte geen deel uit van de voorselectie. "Maar Michel Vorm is niet fit en Jeroen Zoet ook niet", zei hij. "In dat geval ga ik het lijstje af", aldus de bondscoach, die ook over Jasper Cillessen kan beschikken.

Geen privileges voor Sneijder

Wesley Sneijder heeft geen privileges meer bij het Nederlands elftal. Dat benadrukte Van Gaal nogmaals. De middenvelder van Galatasaray ontbreekt omdat hij last heeft van een hamstringblessure.

Er bestaat nog een kleine mogelijkheid dat hij zondag toch met Galatasaray tegen Fenerbahçe kan spelen. "Maar spelers die niet fit zijn, die roep ik niet op", zei Van Gaal. "Ik maak alleen een uitzondering voor de aanvoerders Robin van Persie, Arjen Robben en Kevin Strootman."

"Robben heeft de laatste weken ook niet gespeeld", zei Van Gaal. "Maar hij is op en top international. Hij heeft me verzekerd dat hij weer fit is. Dan komt het goed als hij volgende week nog kan trainen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl