NOS NieuwsAangepast

Burgemeester: ik trek z'n strot eruit

Burgemeester Ford van Toronto is opnieuw in opspraak geraakt. Op beelden die de Canadese krant Toronto Star heeft gepubliceerd, is te zien hoe Ford driftig door een kamer loopt en doodsbedreigingen schreeuwt.

De omstreden burgemeester zegt onder meer dat hij iemand wil vermoorden. Volgens de krant richt hij zijn woede vermoedelijk op iemand die hem een leugenaar en een dief heeft genoemd. "Ik trek zijn strot eruit", zegt Ford. "Ik maak hem af. Hij dood of ik dood."

Als iemand buiten beeld zegt dat degene op wie Ford doelt een "professional" is, zegt de burgemeester dat hij maar vijftien minuten met hem nodig heeft.

"Ontzettend dronken"

In een reactie zegt de burgemeester van de grootste stad van Canada hij zich schaamt om het filmpje. "Ik was ontzettend dronken", zegt hij.

De video is stiekem opgenomen door iemand met een mobieltje. De Toronto Star heeft het filmpje gekocht, voor welk bedrag wil de krant niet zeggen.

Het is het zoveelste schandaal rond de burgemeester. Zo gaf Ford afgelopen week toe dat hij harddrugs heeft gebruikt. In Canadese media werd al maanden geschreven over een video waarop te zien is hoe hij crack rookt. Dinsdag bevestigde Ford zijn drugsgebruik. Hij zei ook dat hij er niet aan denkt om op te stappen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl