NOS WielrennenAangepast

Actie Belkin op boek Rasmussen

De leiding van de Belkin wielerploeg ziet in het boek van Michael Rasmussen aanleiding om opnieuw gesprekken aan te gaan met een aantal werknemers die een verleden hebben bij de Rabobank-ploeg.

Volgens de ploeg staat er in het boek 'Gele Koorts' nieuwe informatie, waardoor er opnieuw over een aantal zaken moet worden gepraat.

Medewerkers van Nederlandse wielerploegen hebben in het voorjaar van 2013 een zogenoemde verklaring van goed gedrag ondertekend waarin zij samen met wielerbond KNWU verklaren zich nooit met doping te hebben ingelaten. Daarin werd afgesproken dat er ontslag volgt als blijkt dat zij zich toch met doping hebben ingelaten.

Boek Rasmussen

De Deense voormalig Rabo-coureur verhaalt in het boek en in een interview met de NOS over onder anderen buschauffeur Piet de Vos en arts Dion van Bommel. "De Franse gendarmerie had zich verdekt opgesteld bij een afrit van de snelweg en had onze bus aangehouden. Rabobank-chauffeur Piet de Vos zag de twee gendarmes de bus instappen en stopte de epo snel in zijn onderbroek."

Iedereen binnen de ploeg was, volgens Rasmussen, op de hoogte van het uitgebreide dopinggebruik. "Maar spinnen in het toenmalige dopingweb waren de ploegartsen: Geert Leinders, Jean Paul van Mantgem en in mindere mate Dion van Bommel."

Eén gebeurtenis herinnert Rasmussen zich in het bijzonder: "Van Bommel schreef een cortisonenattest voor een blessure die ik zogenaamd zou hebben. Iets met mijn elleboog of knie, maar ik had daar helemaal geen last van. De cortisonen waren alleen maar bedoeld om harder te gaan rijden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl