Ajax thuis te sterk voor Celtic

Ajax heeft zijn eerste zege van dit Champions League-seizoen geboekt. In de return van het met 2-1 verloren duel in Glasgow werd Celtic met 1-0 verslagen.

Ajax had weer eens het meeste balbezit, maar wist voor rust nauwelijks gevaar te stichten. Twee vrije trappen van Stefano Denswil (de eerste door Fraser Forster naast getikt, de tweede recht in de handen van de doelman) behoorden in een rommelige eerste helft tot de 'hoogtepunten'.

De beste kans was voor Siem de Jong, die als diepste spits fungeerde. Zijn kopbal, na een prima voorzet van Ricardo van Rhijn, was een prooi voor Forster. Vlak voor rust kon Lasse Schöne net niet zijn voet tegen een diepe bal van Thulani Serrero zetten.

Schöne scoort uit fraaie aanval

Pal na rust kwam het duel tot leven. Eerst kon Baram Kayal ongestoord opstomen; de Israëliër schrok zo van alle vrijheid dat hij huizenhoog over schoot. Een minuut later was het opeens 1-0; een prachtige, snelle Ajax-aanval vol korte een-tweetjes eindigde bij Schöne, die de bal koel langs Forster schoof.

Er ontstond daarna ruimte voor beide ploegen en dat leidde tot kansen. Anthony Stokes testte Jasper Cillessen en Emilio Izaguirre, die zich vooral in verdedigend opzicht onderscheidde aan Schotse zijde, kopte de bal van de lijn bij een indraaiende corner van uitblinker Schöne.

In het laatste kwartier drong Celtic nog wel aan, maar Ajax kwam niet in de problemen. De Jong was zelfs nog dicht bij de 2-0 en vlak voor tijd kopte Denswil bij een hoekschop op de paal.