NOS NieuwsAangepast

Noodbevel A'dam om hooligans

Burgemeester Van der Laan van Amsterdam heeft een noodbevel voor de stad afgegeven. Op basis daarvan kan de politie voetbalsupporters wegsturen die de openbare orde willen verstoren.

Aan het einde van middag is de ME in actie gekomen tegen groepen supporters in de Damstraat. Volgens een politiewoordvoerder zijn er 10 tot 15 fans opgepakt, vooral Ajax-supporters.

Noodbevel

Ajax speelt vanavond tegen Celtic uit Glasgow. Er zijn veel Schotten naar de stad gekomen. Het noodbevel is afgegeven omdat er ook supporters van andere clubs naar Amsterdam zijn gekomen. Het zijn supporters van Dinamo Zagreb en aanhangers van het Belgische Anderlecht en het Duitse Sankt Pauli.

Dinamo Zagreb speelt morgen tegen PSV in Eindhoven. In de hoofdstad hebben zich veel aanhangers verzameld die geen kaartje hebben voor de wedstrijd.

"Uit op rellen"

Supporters van Anderlecht en Sankt Pauli zijn naar Amsterdam gekomen terwijl hun teams niet in actie komen. Volgens de politie lopen de supporters in kleding van hun eigen club rond in de stad en zijn ze uit op rellen.

Aanhangers van het Hamburgse Sankt Pauli en supporters van Celtic komen vaker naar elkaars wedstrijden kijken. Sommige fanatieke Ajaxfans en Anderlechtsupporters doen dat ook.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl