NOS NieuwsAangepast

Saudi-Arabië pakt illegalen aan

De politie in Saudi-Arabië heeft de afgelopen dagen meer dan 16.000 illegale arbeiders opgepakt. Zij hebben hun visum niet op orde en worden teruggestuurd naar hun land van herkomst.

Veel buitenlandse arbeiders in Saudi-Arabië hebben niet de juiste papieren. De veelal Aziatische mannen zijn in het verleden wel legaal het land binnengekomen, maar hun werkvergunning is inmiddels verlopen. Toch blijven ze werken.

Winkels en restaurants

De autoriteiten hadden de illegale arbeiders tot zondag de tijd gegeven om alles in orde te brengen of het land te verlaten. De regering vindt dat deze arbeiders de plek innemen van werkloze Saudi's.

De aangekondigde actie is in het dagelijkse leven goed te merken: sinds maandag zijn veel winkels en restaurants dichtgebleven, markten zijn grotendeels verlaten en grote bedrijven werken op halve kracht. De illegale arbeiders laten zich niet zien of hun werkgever heeft ze gezegd dat ze niet moeten komen.

Uitzetting

Een Ethiopische man die probeerde om aan zijn arrestatie te ontkomen, is door de politie gedood. Een politiechef heeft dat tegen persbureau AP gezegd.

Volgens het persbureau is het de bedoeling dat de arrestanten uiteindelijk Saudi-Arabië uitgezet worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl