NOS NieuwsAangepast

Windows Phone populairder

Het marktaandeel van Windows Phone groeit gestaag. Afgelopen kwartaal draaide wereldwijd 4 procent van de verkochte smartphones op het besturingssysteem van Microsoft. In totaal werden er 9,2 miljoen verkocht, bijna drie keer zo veel als een jaar geleden.

Windows Phone is daarmee wereldwijd nog altijd een stuk kleiner dan de concurrenten iOS van Apple en Android van Google. Maar in negentien landen is Windows Phone iOS al voorbijgestreefd als tweede besturingssysteem na Android. Dat zegt marktonderzoeksbureau Canalys.

Finland

In Finland was het marktaandeel van Windows Phone 39 procent. Het grote succes daar is niet zo verrassend. Finland is namelijk de thuisbasis van Nokia, de belangrijkste fabrikant van Windows Phones. Maar ook in Vietnam (16% marktaandeel), Italië (15%), Thailand (11%), Turkije (11%) en Rusland (8%) werden er meer Windows Phones verkocht dan iPhones.

In totaal zijn er in het derde kwartaal van dit jaar ruim een kwart miljard smartphones verkocht, 44 procent meer dan in het derde kwartaal van vorig jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl