NOS NieuwsAangepast

100 of 130? Snel helderheid

De PvdA en de VVD in de Tweede Kamer willen dat er een eind komt aan de onduidelijke snelheidsborden langs de snelweg. Minister Schultz van Verkeer krijgt daar een half jaar de tijd voor. Volgens de partijen moet er iets gebeuren met de vele klachten.

Volgens PvdA-Kamerlid Attje Kuiken weten automobilisten door het woud aan borden en wisselende snelheden nog steeds niet goed waar ze hoe hard mogen rijden. Kuiken wijst erop dat 100 rijden waar je 130 mag, tot onveilige situaties kan leiden. "Mensen willen rijden wat ze kunnen rijden, zeker bij een vijfbaansweg. Ik wil dat de regels goed zichtbaar zijn voor iedereen."

Simpele oplossing

In het debat over de begroting van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, zei GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren dat ze vindt dat iedere burger in Nederland geacht wordt de wet te volgen, ook als die onduidelijk is.

Als een automobilist niet precies weet hoe hard hij mag, is er volgens haar een simpele oplossing: "Houd je aan 100 op de snelweg. Dan loop je geen risico. Je komt misschien een of twee minuten later aan maar je bespaart brandstofkosten en het milieu."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl