NOS VoetbalAangepast

Siem de Jong mogelijk in de spits

Siem de Jong is weer een optie voor de spitspositie bij Ajax. Dat verklaarde trainer Frank de Boer na de laatste training voor het thuisduel met Celtic in de Champions League.

De Jong eindigde zaterdag de thuiswedstrijd tegen Vitesse als spits. Met hem in de punt van de aanval en Kolbeinn Sigthorsson als buitenspeler beleefde Ajax de beste periode van de wedstrijd. De Jong speelde in het verleden ook vaak in de spits. Hij vormde vorig seizoen een succesvol koppel met Christian Eriksen op het middenveld.

De Boer wilde niet vertellen met welke centrumspits hij tegen Celtic start. "Dat zien jullie morgen wel", zei de oefenmeester die de buitenspelers Tobias Sana en Lesly de Sa niet heeft opgenomen in zijn selectie.

De Boer gelooft dat Ajax woensdagavond van Celtic gaat winnen in de Champions League. "Ja, ik denk dat we ze gaan pakken. Ik vond dat we ook al bij hen hadden kunnen winnen", doelde De Boer op de verloren uitwedstrijd (2-1) in Glasgow.

"Hun kansen waren met drie vingers te tellen. Ze scoren uit een strafschop en met een zwabberbal. Nu krijgen we waarschijnlijk nog minder ruimte. Maar als we zo voetballen als in de uitwedstrijd moet het met de steun van ons publiek lukken."

Ajax heeft slechts een puntje overgehouden aan de eerste drie duels in de groepsfase van de Champions League. Celtic staat derde in de groep met drie punten. "Onze opdracht is dus duidelijk", zei De Boer. "We moeten winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl