NOS VoetbalAangepast

Vitesse-Utrecht: ode aan nummer 4

Het eredivisieduel tussen Vitesse en FC Utrecht staat zaterdag in het teken van de overleden oud-spelers Theo Bos (Vitesse) en David di Tommaso (FC Utrecht). Het rugnummer 4 zal daarbij centraal staan, omdat beide clubmensen dat nummer tijdens hun carrière droegen.

Bos en Di Tommaso worden rond het duel herdacht onder het motto 'Eén man, één nummer, één wedstrijd'. Het is de bedoeling dat de herdenking van beide spelers tijdens Vitesse - FC Utrecht een jaarlijkse traditie wordt.

'Mister Vitesse' Theo Bos overleed in februari op 47-jarige leeftijd aan kanker. Hij was jarenlang speler en trainer van Vitesse. In Arnhem is een tribune naar hem vernoemd.

David di Tommaso speelde van 2004 tot en met 2005 bij FC Utrecht. De Franse verdediger overleed in november 2005 volkomen onverwacht in zijn slaap.

Het speciale duel in het Gelredome is onderdeel van de campagne 'Sta Op Tegen Kanker' van KWF Kankerbestrijding. "Verdriet brengt mensen samen en juist in voetbal, waar solidariteit zo'n belangrijke waarde is, vinden supporters elkaar op die momenten'', liet algemeen directeur Joost de Wit van Vitesse weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl