NOS NieuwsAangepast

Minister: Poolse dief niet op de trein

Minister Opstelten vindt dat de politie een Poolse veelpleger niet op de trein naar Berlijn had moeten zetten. Net als de korpsleiding keurt hij de actie, die door de agenten werd gefilmd, af.

De politie in Almelo zette de Pool op de trein nadat hij voor de 66ste keer in een half jaar tijd had ingebroken. Volgens de agenten wilde hij zelf graag terug naar Polen, maar had hij niet genoeg geld voor de reis.

Daarop kocht de politie een kaartje voor hem. Weliswaar niet naar Polen, daarvoor zou het politiebudget niet toereikend zijn geweest, maar naar Berlijn. De agenten zetten de man op de trein, filmden dat en zetten het filmpje op Facebook.

Brief over aanpak veelplegers

Opstelten vindt dat er zo niet moet worden omgegaan met veelplegers. Later deze maand stuurt hij de Tweede Kamer een brief over de aanpak van veelplegers in het algemeen, en deze zaak in het bijzonder.

De korpsleiding zei al dat ze begreep dat de agenten aandacht wilden vragen voor de problematiek rond veelplegers, maar nam afstand van het filmpje. "De gekozen weg om dit onder de aandacht te brengen, is niet de geëigende weg", staat in een verklaring.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl