NOS VoetbalAangepast

Druk voor Juve tegen Real Madrid

Vanavond kruisen twee grootmachten uit het Europese voetbal opnieuw de degens, Juventus en Real Madrid. In groep B van de Champions League staat Real Madrid er riant voor na drie overwinningen. Juventus wacht nog altijd op de eerste zege.

Juventus slaagde er niet in om te winnen bij Kopenhagen (1-1) en kwam thuis ook niet langs Galatasaray (2-2). Verliezen zoals Juve twee weken geleden bij Real Madrid deed, is geen schande. Maar als Juve ook in Turijn niet wint van Real kan Galatasaray een gaatje slaan.

Wondermiddel

Afgelopen weekeinde won Juventus met 1-0 van Parma in de Serie A. De regerend kampioen staat derde, in punten gelijk met nummer twee Napoli en met drie punten minder dan koploper AS Roma. Opvallend is dat de 'Oude Dame' in de competitie vaak met drie verdedigers speelt. Om het aanvallende geweld van Real Madrid te beteugelen speelde Juve twee weken geleden met vier verdedigers. Maar dat bleek niet het wondermiddel om Real te stoppen. Real won met 2-1, dankzij twee doelpunten van Cristiano Ronaldo.

Dat Cristiano Ronaldo het belangrijkste wapen van Real is, mag als een understatement worden beschouwd. De teller van de Portugese scoringsmachine staat in de Champions League alweer op zeven, eentje meer dan Zlatan Ibrahimovic (PSG). Het is duidelijk wat Ronaldo beoogt: de Champions League winnen met Real en als het even kan ook nog eens zijn topscorerstitel in het prestigieuze toernooi prolongeren.

Draai gevonden

Juventus leunt vooral op een sterke as met doelman Gianluigi Buffon, spelmaker Andrea Pirlo en spits Carlos Tévez. De Argentijnse spits werd in de zomer voor zo'n 12 miljoen euro overgenomen van Manchester City. Of het komt door het prestatiecontract dat hij heeft getekend zal altijd wel een raadsel blijven, maar feit is dat Tévez zijn draai gevonden heeft in Italië. Met zes competitiedoelpunten is hij topscorer van de club. Een aantal dat trouwens in schril contrast staat met Cristiano Ronaldo: die prijkt bovenaan de Spaanse topscorerslijst met dertien goals.

Juventus - Real Madrid is vanavond live te volgen bij de NOS op Nederland 3 en via NOS.nl. Als analyticus zal Ruud van Nistelrooy zijn debuut maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl