NOS NieuwsAangepast

Groep zoekt pedo in verkeerd huis

In Harderwijk zijn vier mannen een huis binnengevallen, omdat ze op zoek waren naar een man die via Facebook een jong meisje zou hebben benaderd. Pas toen ze binnen waren, ontdekten ze dat de man er helemaal niet woonde.

De vier mannen trapten gisteravond de deur van het huis aan de Evertsenlaan in. Ze hadden hun capuchon opgezet en liepen schreeuwend het huis binnen.

Toen ze in de gaten kregen dat ze op het verkeerde adres waren, renden ze weg. De politie heeft de vier nog niet gevonden. De bewoners hebben niks met de zaak te maken, benadrukt de politie, en zijn erg geschrokken.

Oneerbaar voorstel

De mannen reageerden op een bericht dat vrijdag op Facebook verscheen. Daarin stond dat een man uit Harderwijk een oneerbaar voorstel aan een jong meisje zou hebben gedaan.

De man werd in het bericht met name genoemd, ook werd er een foto bijgeplaatst. Het bericht werd massaal gedeeld.

Dezelfde naam

Doordat de genoemde naam veel voorkomt, ontstond verwarring, denkt de politie. De bewoners van het huis aan de Evertsenlaan heten net zo. De inhoud van het Facebookbericht wordt nog onderzocht.

De inhoud van het Facebookbericht wordt nog onderzocht.

In de Britse stad Bristol werd een paar maanden geleden een man vermoord door zijn buren, omdat zij dachten dat hij pedofiel was. Volgens de politie was de beschuldiging ongegrond, maar buurtbewoners maakten desondanks jacht op de gehandicapte man. Hij werd door twee van hen bewusteloos geslagen en in brand gestoken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl