NOS SportAangepast

Miami Heat kan weer winnen

Miami Heat heeft zondagavond in de NBA na twee nederlagen op rij weer eens gewonnen. Onder aanvoering van LeBron James was de titelhouder met 103-93 te sterk voor Washington Wizards. Miami Heat was in de vorige duels met Philadelphia 76ers en Brooklyn Nets tegen een nederlaag aangelopen.

De sterrenploeg van coach Erik Spoelstra moest het vooral hebben van het scorend vermogen van de 'Big Three'. James was goed voor 25 punten, Chris Bosh tekende voor 24 punten en Dwyane Wade kwam tot 20. "Dit leek er weer op", aldus Spoelstra, wiens ploeg vorig jaar januari voor het laatst drie duels op rij verloor.

Gasol loodst Lakers naar zege

Pau Gasol bezorgde Los Angeles Lakers een zwaarbevochten overwinning op Atlanta Hawks. Met nog zes seconden op de klok benutte de Spaanse center twee vrije worpen: 105-103.

De Lakers, die het seizoen zijn begonnen zonder hun geblesseerde superster Kobe Bryant, hadden eerder in de wedstrijd een voorsprong van liefst 21 punten uit handen gegeven. Xavier Henry was met 18 punten de meest trefzekere speler bij de ploeg uit Los Angeles, Gasol droeg 16 punten bij.

Rentree Westbrook bij City Thunder

Oklahoma City Thunder luisterde de rentree van Russell Westbrook op met een zege op Phoenix Suns: 103-96. Westbrook miste het slot van vorig seizoen vanwege een knieblessure. De point-guard kwam tegen de Suns tot 21 punten, Kevin Durant was met 33 punten de topschutter van Oklahoma City Thunder.

Boston Celtics verloor ook zijn derde wedstrijd van het seizoen, op bezoek bij Detroit Pistons (87-77).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl