NOS NieuwsAangepast

Iets meer kinderen ontbijten

15 procent van de leerlingen op de basisschool ontbijt niet of niet altijd. Dat concludeert de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt uit een enquête onder ruim 3000 kinderen.

Het gaat wel enigszins de goede kant op; twee jaar geleden waren er nog iets meer kinderen die met een lege maag naar school gingen.

Belangrijkste maaltijd

Bij dit jaarlijkse evenement, dat vandaag begint en een week duurt, krijgen bijna een half miljoen leerlingen op 2000 scholen een ontbijt aangeboden.

Organisator Voorlichtingsbureau Brood wil daarmee het belang van het ontbijt onderstrepen als een van de belangrijkste maaltijden van de dag.

Slecht voorbeeld

Kinderen die 's morgens voor schooltijd niet eten, volgen daarmee meestal het voorbeeld van hun ouders, zegt het Nationaal Schoolontbijt.

Tijdgebrek wordt steeds vaker genoemd als reden om niet elke dag te ontbijten.

Voedselindustrie

Dit jaar kwam het Nationaal Schoolontbijt onder vuur te liggen; consumentenorganisatie Foodwatch noemde het aangeboden ontbijt te zoet, te zout en te vet.

Het schoolontbijt zou gekaapt zijn door de voedselindustrie. Het Voorlichtingsbureau Brood ontkent dat. Er is volgens de organisatie geen sprake van sponsoring en de gebruikte producten zouden een gevarieerd en gebalanceerd ontbijt vormen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl