NOS NieuwsAangepast

Wegen weer open na windhoos

De politie heeft de toegangswegen naar Wijk bij Duurstede urenlang afgesloten na de windhoos die zondagmiddag over het stadje trok. Mensen die er niet wonen, werden weggestuurd. Rond 21.30 uur werd de blokkade opgeheven. Ook het advies aan inwoners om binnen te blijven, is ingetrokken, maar enkele straten zijn nog wel afgesloten.

In verschillende wijken richtte de windhoos veel schade aan. Dakpannen vlogen van huizen en bomen en lantaarnpalen vielen om.

Inwoners vonden de windhoos angstaanjagend. Een man vertelt dat hij hem zag aankomen. "De slurf kwam van het industrieterrein en kwam hier zo helemaal overheen. Hij pakte de bomen mee. Eén boom lag over een auto die net kwam aanrijden en over mijn eigen auto."

De windhoos tilde een andere auto op van de grond. De eigenaar vertelt dat de bumper eraf ligt en het dak en de voorruit aan diggelen liggen.

Slaapkamer

Een andere buurtbewoner zegt dat de windhoos een flink kabaal veroorzaakte. "Het was een hele hoop herrie, en overal bladeren. Ik zat televisie te kijken en ineens zie ik zo een boom omvallen. Hij kwam precies tegen mijn raam aan. Het is heel raar. Het duurde hooguit vijf, zes seconden en toen was het gebeurd."

Bij een andere man ging er een tak door de ruit van zijn dochters slaapkamer. "Ze was ook nog op haar kamer bezig. Gelukkig is er niks gebeurd. Ja, en verder zijn de dakpannen eraf gewaaid, ook van het schuurtje."

De gemeente Wijk bij Duurstede heeft een informatienummer opengesteld voor vragen van inwoners.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl