Ricksen ontroerd door steun

Fernando Ricksen heeft in een verklaring op zijn website iedereen bedankt voor de vele steunbetuigingen die hij heeft gekregen nadat vorige week bij hem de spierziekte ALS is geconstateerd.

De 37-jarige Ricksen vertelde over de ernstige ziekte toen hij woensdag te gast was in De Wereld Draait Door vanwege het verschijnen van zijn biografie. ALS leidt tot het onvoldoende of niet functioneren van de spieren. Gemiddeld heeft iemand bij wie de diagnose is gesteld nog maar drie jaar te leven.

De oud-voetballer schrijft in zijn dankwoord:

"De ontelbare mailtjes, tweets, reacties op Facebook, het onthaal bij de boekpresentatie, de spandoeken, het langdurige geklap op de tribunes bij Fortuna Sittard, AZ en Glasgow Rangers, het is werkelijk fantastisch. Ik krijg er een brok van in mijn keel. En tranen. Maar niet de tranen als woensdagavond bij De Wereld Draait Door. Dit zijn tranen van ontroering. Dat iedereen zo meeleeft, dat is werkelijk ongekend, daarvan ben ik diep onder de indruk. Zelfs supporters van Celtic steunen mij en steken mij een hart onder de riem. Dat zegt veel. Omdat ik vanwege de enorme hoeveelheid reacties niet iedereen persoonlijk kan bedanken, doe ik het op deze manier."

"Eén ding wil ik alleen niet. Dat mensen mij zielig vinden. Want dat ben ik niet. Ik blijf vechten. Wat ik al eerder zei: ooit zal er iemand de eerste zijn die deze verschrikkelijke ziekte verslaat én overleeft. Laat ik die persoon dan maar zijn. Ik blijf de fighter die ik altijd ben geweest. Dat kunnen jullie van mij aannemen."

Nog niet duidelijk

Volgens Vincent de Vries, schrijver van Ricksens biografie Vechtlust, is nog niet duidelijk aan welk type ALS de oud-voetballer lijdt.

Tegen de NOS zei hij: "Fernando moet elke dag naar het ziekenhuis, waar hij uitgebreid wordt onderzocht. Hij heeft inmiddels ook medicijnen die remmend werken. Er zijn mensen die nog vele jaren met de ziekte blijven leven, maar soms is het maar een paar maanden. Fernando is er natuurlijk enorm van onder de indruk, maar hij blijft strijden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl