Hagelbuien hinderen verkeer

Hagel op de A28 bij Leusden»
Hagel op de A28 bij Leusden Politie Amersfoort

Op de snelwegen, vooral in het midden van het land, veroorzaken stevige hagelbuien overlast. Onder meer op de A1, de A30 en de A28 bij Amersfoort en Utrecht zijn files ontstaan doordat er een flinke laag hagel op de weg ligt.

Het verkeer in de richting van Apeldoorn heeft de meeste vertraging opgelopen. Er zijn verschillende meldingen van ongelukken door gladheid of hagel.

De politie raadt automobilisten aan alert te zijn, ook als de hagelbui voorbij is. Zodra het droog is, breekt soms de zon door, maar het kan glad blijven.

Deel deze pagina

Foto

Ook in Nieuwegein heeft het flink gehageldOok in Nieuwegein heeft het flink gehageld

Ook in Nieuwegein heeft het flink gehageld

Scarlet Windster

Video

  • video Kort maar hevig noodweer trekt over Nederland Onweer, hagel, regen en zelfs windhozen. Vooral in het midden van het land veroorzaakten stevige hagelbuien... overlast. De eredivisiewedstrijd Go Ahead Eagles - Heracles werd gestaakt door stortregen. In Wijk bij Duurstede richtte een windhoos veel schade aan.
  • video Hoe ontstaat zulk noodweer? NOS-weerman Peter Kuipers Munneke over het bijzondere weer van vandaag. Op sommige plekken in Nederland ging... het vandaag flink tekeer.

Video en Audio

  • » Oekraïens leger herovert vliegveld Video Het Oekraïense leger heeft de daad bij het woord gevoegd. Voor het eerst is er op beperkte schaal...15 apr 2014, 643 keer afgespeeld
  • » Nog geen akkoord zorg Video Op het ministerie van volksgezondheid zitten op dit moment de coalitiepartijen PvdA en VVD en...15 apr 2014, 2692 keer afgespeeld
  • » Landelijk referendum vanaf 2015 mogelijk Video Een landelijk referendum. Vanaf volgend jaar kan dat in Nederland. De Eerste Kamer heeft ermee...15 apr 2014, 3034 keer afgespeeld

Meer video en audio