Roda op valreep naast Groningen

FC Groningen-Roda JC is geëindigd in 3-3. De Limburgers kwamen drie keer terug van een achterstand. De 3-3 viel in de extra tijd.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd in Groningen. De thuisploeg kreeg de eerste kansen en al snelde scoorde Filip Kostic met een fraaie volley. Kees Luijckx was bij de eerste grote mogelijkheid van Roda JC direct scherp: 1-1.

In het vervolg van de eerste helft waren beide teams dicht bij de 2-1, maar Giliano Wijnaldum, Johan Kappelhof en Mitchell Donald faalden in de afronding.

Penalty's Roda

Na rust tikte invaller Andraz Kirm raak op aangeven van Kostic, maar vanaf de stip (Eric Botteghin hield Frank Demouge vast) zorgde Mark-Jan Fledderus voor 2-2.

Na een grove fout van doelman Filip Kurto, die een ijzersterke wedstrijd speelde maar een voorzet van Stefano Magnasco liet glippen, maakte Botteghin zijn fout goed.

Groningen was daarna meerdere keren dicht bij de 4-2 (Richairo Zivkovic raakte de paal), maar in blessuretijd was Fledderus tegen zijn oude club opnieuw trefzeker vanaf elf meter, ditmaal na een overtreding van Wijnaldum op Wiljan Pluim.