PSV niet voorbij PEC Zwolle

In Eindhoven is het duel tussen PSV en PEC Zwolle, de nummers vier en vijf van de eredivisie, geëindigd in 1-1.

Na drie minuten tastte doelman Leon ter Wielen mis bij een corner en kopte Jeffrey Bruma raak. PEC kwam al snel op 1-1; Fred Benson was het eindstation van een fraaie aanval over veel schijven.

PSV was even van slag, richtte zich toch weer op en kreeg via Zakaria Bakkali en Bruma kansen. Vlak voor rust schoot Zwollenaar Mustafa Saymak op de lat.

Pal na rust redde Joost Broerse op de lijn bij een kopbal van Karim Rekik, die voor rust aan rood was ontsnapt na een aanslag op Saymak. PEC verstopte zich niet, maar de beste kansen waren voor PSV.

De Brabanders voerden de druk op, maar met een handvol reddingen maakte Ter Wielen zijn foutje van het begin meer dan goed. Bij PEC werd Benson in de slotfase met twee keer geel van het veld gestuurd.