NOS NieuwsAangepast

In Mali ontvoerde Fransen gedood

De twee Franse journalisten die eerder vandaag ontvoerd werden in Mali, zijn al snel na hun ontvoering gedood. Dat heeft de Franse minister van Buitenlandse Zaken gezegd.

"Een paar minuten nadat we de achtervolging op de ontvoerders hadden ingezet, hoorden we al dat hun lichamen, doorzeefd met kogels, waren gevonden", zegt Paul Marie Sidibe, de bestuurder van het gebied waar de journalisten werden ontvoerd.

De journalisten werden in Kidal ontvoerd, in het noorden van Mali. De lichamen zouden net buiten die plaats zijn gevonden. In Kidal is een vredesmissie van Frankrijk en de VN van ongeveer 400 man sterk gestationeerd.

Kidal

Een BBC-journalist was twee dagen geleden nog in Kidal. Mark Doyle beschrijft Kidal als een kleine stad, er wonen ongeveer 10.000 mensen. Volgens hem is Kidal het epicentrum van het geschil tussen de nomadische Toeareg en de Afrikaanse bevolking van Mali.

Volgens de BBC-journalist is het vooral de vraag hoe het mogelijk is dat de twee bij vol daglicht onder de neus van honderden internationale en Malinese troepen ontvoerd konden worden. Het Franse leger zei dat ze de ontvoerders niet hebben gezien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl