Van Persie verslaat Stekelenburg

Manchester United heeft in de Premier League met 1-3 gewonnen bij Fulham. Robin van Persie scoorde één keer voor de Mancunians.

Van Persie startte ondanks recente problemen met lichte blessures gewoon in de basis bij United. Hij vormde een aanvalsduo met Wayne Rooney, waarbij laatstgenoemde de positie achter diepe spits Van Persie innam.

Op aangeven van Rooney zette Antonio Valencia de bezoekers op voorsprong en Van Persie verdubbelde de score in de 20ste minuut. Hij knalde de bal hard in het dak van het doel en liet Fulham-doelman daarmee Maarten Stekelenburg kansloos.

Met zijn 128ste doelpunt in de Premier League passeerde Van Persie Jimmy Floyd Hasselbaink als meest scorende Nederlander in de PL. Rooney zorgde twee minuten later voor de 0-3. In de 65ste minuut deed Alexander Kacaniklic nog wat terug namens Fulham, maar verder kwam de ploeg van trainer Martin Jol niet.

Snel doelpunt Stoke-doelman

Bij Stoke City tegen Southampton (1-1) zorgde Asmir Begovic na dertien seconden voor een bijzonder moment. Na een terugspeelbal van Erik Pieters schoot de Stoke-doelman de bal ver weg, waarna Southampton-sluitpost Artur Boruc zich liet verrassen en de bal over hem heen in het doel stuiterde.

Begovic werd de vijfde doelman met een doelpunt in de Premier League. Daarnaast scoorden slechts vier spelers ooit sneller in de Premier League.

Newcastle wint thuis van Chelsea

Chelsea ging uit bij Newcastle United, met Tim Krul op doel, onderuit. Na rust tekenden Yoan Gouffran en Loic Rémy voor de doelpunten: 2-0.

In de eerste helft viel er niet veel te genieten. Chelsea was sterker, maar kwam nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Wel kopte John Terry op de lat en werd een tweede kopbal van de veteraan van de lijn gehaald.

Na rust kondigden een paar gevaarlijke counters van Newcastle het onheil voor Chelsea al aan, al viel de 1-0 bij een vrije trap: Yohan Cabaye mikte de bal precies op Gouffrans hoofd.

Chelsea ging op jacht naar de 1-1 en kreeg een paar prima kansen. Newcastle wankelde, maar kort voor tijd schoot Rémy uit de draai via de paal raak. Het voorbereidende werk was van Vurnon Anita, die in de 54ste minuut was ingevallen.

Manchester City haalt uit

Manchester City gaf Norwich City, met Leroy Fer, in eigen huis een pak slaag: 7-0. Na een eigen doelpunt van Bradley Johnson scoorden David Silva, Matija Nastasic, Álvaro Negredo, Yaya Touré, Sergio Agüero en Edin D?eko.

City klom door de winst naar de vierde plaats in de Premier League. Chelsea staat derde en Manchester United achtste. De nummers één en twee, Arsenal en Liverpool spelen later op zaterdag tegen elkaar in Londen.