NOS NieuwsAangepast

Zwaargewonden bij busongeluk A1

Op de A1 bij Muiden zijn bij een ongeluk met drie touringcars 36 mensen gewond geraakt. Ze zijn naar het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en het Calamiteitenhospitaal van het Universitair Medisch Centrum in Utrecht gebracht.

Twee mensen raakten zwaargewond, de meesten liepen lichte verwondingen op. De meeste slachtoffers hebben het ziekenhuis alweer verlaten, twee mensen moeten ter observatie een nacht blijven.

Personeelsuitje

De bussen botsten door een plotselinge file op elkaar.

De drie bussen waren onderdeel van een groep van zes bussen. Die waren met 360 inzittenden op weg naar Scheveningen voor het personeelsuitje van thuiszorgorganisatie De Friese Wouden. Ze zouden naar de musical Sister Act in het Circustheater in Scheveningen gaan.

Nekklachten

De 170 inzittenden van de beschadigde bussen zijn met nieuwe bussen naar de bibliotheek in Muiden gebracht. Vanuit daar is ook nog een klein aantal mensen door ambulancepersoneel onderzocht. Zij hadden met name nekklachten.

De hoofdrijbaan op de A1 in de richting van Amsterdam was geruime tijd afgesloten bij Muiden. Verkeer werd omgeleid via de spitsstrook. Om 16.30 werd de weg weer helemaal vrijgegeven.

Het Calamiteitenhospitaal is normaal gesproken geen actieve afdeling van het UMC Utrecht en wordt alleen bij bijzondere omstandigheden geopend. Juist vandaag stond een oefening gepland. Die is afgebroken om de gewonden van het ongeval op de A1 op te kunnen vangen. Er zijn 33 mensen naar het Calamiteitenhospitaal gebracht. Rond 20.00 uur werd het Calamiteitenhospitaal weer gesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl