RKC pakt tweede overwinning

RKC Waalwijk staat door een overwinning op NAC Breda niet meer op de laatste plaats in de eredivisie. De ploeg uit Waalwijk won met 3-0 en stak daarmee NEC voorbij op de ranglijst. Het was pas de tweede overwinning voor RKC, dat eerder dit seizoen met 4-2 van Vitesse won.

Alle drie de doelpunten vielen in de eerste helft. Kenny van Hoevelen zorgde voor de 1-0, Sander Duits maakte uit een strafschop de 2-0 en een eigen doelpunt van Sepp de Roover bepaalde de eindstand op 3-0.

Toen Stipe Perica en Jeffrey Sarpong kort na rust een grote kans voor de bezoekers misten, was wel duidelijk: dit zou geen avondje NAC meer worden. Jelle ten Rouwelaar stopte nog wel een penalty van Jean David Beauguel. De Fries hield daarmee vier van de laatste vijf strafschoppen die op hem afgevuurd werden tegen.

Een kwartier voor tijd moest de thuisploeg verder met tien man, nadat doelpuntenmaker Van Hoevelen zijn tweede gele kaart kreeg. Bij RKC maakte Evander Sno zijn rentree, hij speelde 83 minuten mee.