NOS SportAangepast

Wouda blijft, Alberda in beeld

Marcel Wouda blijft trainer in Eindhoven. Dat heeft Jan Kossen, directeur van de zwembond KNZB, bevestigd tegenover de NOS.

De positie van Wouda was een tijd onzeker nadat Ranomi Kromowidjojo en Bastiaan Lijesen het vertrouwen in de voormalig wereldkampioen opzegden.

Opluchting voor Heemskerk

Wouda zal in Eindhoven de samenwerking met Femke Heemskerk, Ferry Weertman en Marcel Schouten voortzetten.

Voor Heemskerk is het een opluchting. Onlangs zei de zwemster nog te hopen dat hij niet weggaat.

"Ik heb bewust voor Marcel Wouda gekozen. Ik heb bewust voor Eindhoven gekozen. Ik woon hier net, voel me fijn en voel me thuis", zei Heemskerk vorige week over de situatie van Wouda. Ze besloot door alle onzekerheid niet naar Azië af te reizen voor de World Cups.

Vrijdagavond twitterde Heemskerk een foto. Naast een groot billboard met daarop 'Marcel' steekt ze haar duim op.

Alberda in beeld

Wie Jacco Verhaeren opvolgt als technisch directeur is nog steeds niet duidelijk. Wel is bekend dat Joop Alberda maandag een "informeel" gesprek heeft met Kossen.

De kans is aanwezig dat de voormalig volleybalcoach als ad-interim bij de zwembond actief wordt. Alberda is momenteel nog op interimbasis werkzaam bij de atletiekbond als technisch directeur.

Zijn contract liep tot 1 november en wordt tot en met december verlengd. Als hij ook de zwembond de helpende hand gaat bieden, zal hij in januari kunnen beginnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl