NOS SportAangepast

Bogaerts: ik kan 't niet geloven

Xander Bogaerts kan niet geloven dat hij met Boston Red Sox de World Series heeft gewonnen. "Ik was een beetje afwezig aan het einde van de wedstrijd, maar het kwam goed. We hebben gewonnen, het is realiteit", liet hij weten aan de NOS.

"Ik zal het zeker de komende dagen tegen mezelf moeten zeggen: ik ben winnaar van de World Series!", vervolgt Bogaerts. "Ik was niet eens een starter in de 'Big League' toen ik erbij kwam, dus ik kan het niet geloven."

Het was voor het eerst in 95 jaar dat de Red Sox de World Series in eigen huis afsloten. De ontlading was volgens Bogaerts daarom ook groot. "Iedereen was emotioneel, iedereen was blij. Er was veel champagne en er werd veel gefeest in de kleedkamer. Mijn broer, moeder, oom en een vriend waren er ook bij."

"Speelden voor de stad, niet voor onszelf"

Door de bomaanslagen in Boston in april was de eindzege in de World Series extra beladen. "De mensen waren niet vrolijk na de bomaanslag. En we hebben de World Series hier thuis gewonnen, dat is speciaal voor de fans. We speelden ook voor de stad, niet voor onszelf."

Bogaerts werd op 1 oktober 21 jaar oud. Hij is de jongste basisspeler van de Red Sox ooit in de World Series. Voorheen was dat niemand minder dan Babe Ruth. "Ben ik de jongste finalist ooit? Wat?! Nee! O, je bedoelt met de Red Sox. Ja, ik word in een adem genoemd met Babe Ruth, dat is een legende", zegt Bogaerts.

Hoe ziet zijn toekomst er bij de Red Sox uit? "Mijn toekomst? Man, ik ben nu aan het leven. Ik ga in het offseason kijken hoe het allemaal zit, maar nu ben ik blij dat we de World Series hebben gewonnen. Ik ben ook net wakker, heb nog niet eens gegeten. Dus dat ga ik nu doen."

Nederland

Van Robert Eenhoorn, de technisch directeur van de Nederlandse honkbalbond, heeft de speler van Oranje nog niets gehoord, wel van héél veel andere Nederlanders. "Maar ik kan niet iedereen beantwoorden", sluit Bogaerts af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl