NOS NieuwsAangepast

16 aanhoudingen na inval op kamp

Bij de inval op een woonwagenkamp vanochtend in Den Bosch heeft de politie zestien mensen aangehouden. Ze worden verdacht van witwassen.

Alle 29 bewoners van het kamp, onder wie 6 kinderen, werden rond 6.00 uur van hun bed gelicht. Met twee bussen werden ze weggevoerd. De 16 verdachten zitten voorlopig vast.

Vrijplaats

Bij de actie werden zo'n driehonderd politieagenten en medewerkers van het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, de FIOD, Defensie en de gemeente ingezet. De diensten noemen het kamp een vrijplaats, een plaats waar de overheid moeilijk kan handhaven.

De politie doet al de hele dag onderzoek op het terrein van het kamp aan de Deutersestraat, dat uit zo'n tien woonwagens bestaat. Er wordt gezocht naar contant geld en luxe goederen, maar ook naar bankpassen en eigendomsbewijzen. De politie heeft op meerdere plaatsen vuurwapens gevonden.

Stroom afgetapt

De gemeente bekijkt onder meer of er op het kamp illegaal is gebouwd. De netbeheerder is er ook, omdat er stroom is afgetapt.

Het kamp en de directe omgeving ervan is afgesloten. Het onderzoek zal volgens de politie nog geruime tijd in beslag nemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl