Reserves AZ scoren er op los

Doelman Christian de Haan van Achilles 29»
Doelman Christian de Haan van Achilles 29 Pro Shots

AZ had in de derde ronde van de KNVB beker geen enkele moeite met Achilles '29: 7-0. Dick Advocaat stuurde een elftal vol reserves en jeugdspelers het veld in en die scoorden er lustig op los.

Ridgeciano Haps, Fernando Lewis (2x), Denni Avdic (2x) en Joris van Overeem maakten hun eerste goal in de hoofdmacht van AZ. Ook verdediger Jeffrey Gouweleeuw was trefzeker.

De Groesbekers, die een divisie lager spelen dan AZ, kwamen er geen moment aan te pas.

Heracles wint derby

Heracles had het in Rijssen maar heel even moeilijk met buurman Excelsior '31. De Almeloërs gingen met een 1-0 (Uth) voorsprong rusten en liepen na rust weg naar 4-0 (Uth, Rosheuvel en Cziommer). Excelsior kwam in de slotfase nog even terug tot 4-2, maar Linssen gooide de deur defintief in het slot: 5-2.

Groningen, Vitesse, PEC door tegen amateurs

FC Groningen, VItesse en PEC Zwolle bereikten relatief eenvoudig de volgende bekerronde door amateurclubs te verslaan. Groningen versloeg Capelle met 2-0, Vitesse klopte Noordwijk met 5-0 en PEC Zwolle was met 4-0 te sterk voor Wilhelmina '08.

Bij Vitesse maakte weer een Chelsea-huurling zijn debuut: Sam Hutchinson. Een Everton-huurling scoorde voor het eerst: Francisco Júnior. Bij PEC Zwolle was de debuterende Nieuw-Zeelander Ryan Thomas goed voor een treffer.

Deel deze pagina

Audio Reactie

  • Advocaat: dit was geen risico De reactie van AZ-coach Dick Advocaat na de 7-0 overwinning op Achilles '29 in de derde ronde van de KNVB-beker. Advocaat stuurde... een elftal vol reserves en jeugdspelers het veld in tegen de ploeg uit de Jupiler League.

Video en Audio

  • » Bau en Lau: samen in de top 8 blijven Video Bauke Mollema en Laurens ten Dam reden allebei sterk in de laatste bergrit van de Tour. In het...24 jul 2014, 6410 keer afgespeeld
  • » De dag van morgen, vrijdag 25 juli Video Een vooruitblik op de negentiende etappe van de Tour de France 2014, die van Maubourguet naar...24 jul 2014, 1596 keer afgespeeld
  • » Tourquiz donderdag 24 juli Video In de Tourquiz van dit jaar zijn we op zoek naar een bijnaam van een wielrenner uit het verleden of...24 jul 2014, 587 keer afgespeeld

Meer video en audio