NOS VoetbalAangepast

Krul niet in voorselectie Oranje

Bondscoach Louis van Gaal heeft slechts twee keepers geselecteerd voor de komende oefeninterlands van Oranje tegen Japan en Colombia, Jasper Cillessen en Michel Vorm. Tim Krul ontbreekt dit keer in de voorlopige selectie.

"Ik heb alleen een probleem met de keepers", zei Van Gaal in een toelichting op de voorselectie. "Er zijn er een paar geblesseerd en er zijn er een paar niet in vorm." Kenneth Vermeer is een van de geblesseerde keepers, maar hij is bij Ajax bovendien gepasseerd door Cillessen.

Verder bevat de voorlopige selectie geen verrassende namen. Leroy Fer maakt nu wel deel uit van de voorselectie. Bij de vorige interlands werd hij als vervanger opgeroepen, nadat Jonathan de Guzman en Stijn Schaars afvielen met een blessure. Ook Gregory van der Wiel, die zich eveneens met een blessure afmeldde, zit bij de voorselectie. Op 8 november maakt Van Gaal de definitieve selectie bekend.

Het Nederlands elftal speelt op 16 november in België tegen Japan. Drie dagen later sluit Oranje het interlandjaar af tegen Colombia in de Amsterdam ArenA.

Volledige selectie:

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Michel Vorm (Swansea City)

Verdediging: Daley Blind (Ajax), Jeffrey Bruma (PSV), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain) en Jetro Willems (PSV)

Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Leroy Fer (Norwich City), Jonathan de Guzman (Swansea City), Nigel de Jong (AC Milan), Stijn Schaars (PSV), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (AS Roma), Rafael van der Vaart (HSV)

Aanval: Memphis Depay (PSV), Dirk Kuijt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (Dynamo Kiev), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl