NOS NieuwsAangepast

"Politieman lekte in zaak-Van Rey"

Een politieman in Limburg wordt ervan verdacht vertrouwelijke informatie te hebben gelekt uit het corruptieonderzoek rond politicus Jos van Rey. De agent zou in januari 2012 informatie hebben doorgespeeld aan een van de andere verdachten in het onderzoek, projectontwikkelaar Piet van Pol. Dat melden bronnen aan de NOS.

De Rijksrecherche onderzoekt het lekken van de politieman. Volgens een woordvoerder van de politie is de agent op non-actief gesteld. Van Pol zou gisteren uitgebreid over zijn banden met de politieman zijn gehoord.

Volgens Dagblad De Limburger was de agent coördinator zware criminaliteit bij de politie-eenheid Limburg. Hij woont volgens de krant in Roermond en is een bekende van Van Rey. De politieman zou zijn huis hebben gekocht van Van Pol.

Strafrechtelijk onderzoek

In januari 2012 liep het strafrechtelijk onderzoek naar de Roermondse wethouder en oud-Eerste Kamerlid Van Rey (VVD) al. De politie luisterde onder meer telefoongesprekken af. Later dat jaar volgden er invallen in onder meer het huis van Van Rey. Van Pol wordt ervan verdacht steekpenningen aan de VVD'er te hebben betaald.

Behalve Van Rey en Van Pol is ook de oud-burgemeester van Meerssen, Ricardo Offermans, verdachte in de corruptiezaak. Van Rey zou Offermans vertrouwelijke informatie hebben gegeven toen die solliciteerde naar het burgemeesterschap van Roermond.

Van Rey moest door de verdenking van corruptie zijn politieke functies neerleggen. Hij wil nu met een lokale liberale partij meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl