NOS NieuwsAangepast

ING lost weer deel staatssteun af

ING lost op 6 november weer een deel van de staatssteun af aan de staat. Het gaat om een bedrag van 1,125 miljard euro. Inclusief deze aflossing heeft ING straks 11,3 miljard euro terugbetaald: 8,5 miljard euro staatssteun en 2,8 miljard euro rente en boete.

"Het is opnieuw een belangrijke stap in de richting van een volledige terugbetaling van de 10 miljard euro steun van de Nederlandse staat die ING kreeg tijdens de financiële crisis", zegt topman Hamers. Hij volgde onlangs Jan Hommen op als bestuursvoorzitter.

De volgende aflossing staat gepland staat voor maart volgend jaar en de laatste afbetaling voor mei 2015, zegt ING. Als de laatste betaling is gedaan heeft de staat een jaarlijks rendement gemaakt van 12,5 procent op de verschafte staatsteun.

Hypotheekportefeuille

ING vroeg de steun aan tijdens de bankencrisis in 2008, kort na de nationalisatie van ABN Amro en Fortis. De kapitaalmarkten zaten op slot en tal van banken kwamen in problemen. Daarnaast stond de staat ook garant voor het grootste deel van een riskante hypotheekportefeuille van ING.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl