NOS NieuwsAangepast

Lagere omzet en winst bij TomTom

In het derde kwartaal zijn de omzet en de nettowinst van TomTom teruggelopen. De omzet daalde met 11 procent naar 244 miljoen euro. Onderaan de streep halveerde de winst van 22 miljoen naar 11 miljoen euro.

De maker van navigatieapparatuur blijft last houden van de teruglopende verkoop van inbouw-navigatiekastjes door de slechte autoverkopen. Met autofabrikant Ford is een partnerschap gesloten voor de inbouw van navigatieapparatuur.

Mobiele telefoon

In het derde kwartaal zijn er in Europa 2,3 miljoen losse navigatiekastjes verkocht, een daling van 15 procent vergeleken met een jaar geleden.

Ook in de VS daalde de verkoop met 28 procent naar 1,1 miljoen stuks. Mensen maken steeds vaker gebruik van hun mobiele telefoon voor navigatie.

Moeilijke markt

TomTom blijft vasthouden aan de eerdere prognose dat voor het hele jaar de omzet uitkomt tussen de 900 en 950 miljoen euro.

Net als bedrijven als Philips en AkzoNobel spreekt ook topman Harold Goddijn van "uitdagende marktomstandigheden", ondernemersjargon voor een moeilijke markt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl