NOS SportAangepast

Miami Heat begint met zege

Titelhouder Miami Heat is het nieuwe NBA-seizoen begonnen met een 107-95 zege op Chicago Bulls.

Daarmee bedierf de thuisploeg de rentree van Derrick Rose bij de Bulls. De guard, in 2011 verkozen tot de meest waardevolle speler in de NBA, speelde zijn eerste wedstrijd sinds hij in april 2012 zijn kruisbanden scheurde.

Tweet van Obama

De eerste acties van de 25-jarige Rose, die voor de wedstrijd een 'welcome back'-tweet van president Barack Obama had ontvangen, waren veel belovend. Mede dankzij twee prachtige scores van zijn hand in de beginfase nam Chicago een 10-15 voorsprong. Toen Rose even de bank opzocht, wist Miami het initiatief over te nemen.

Halverwege het duel keek Chicago tegen een achterstand van 21 punten aan. Een groot deel daarvan kon in het tweede deel van de wedstrijd nog worden weggewerkt, maar in de buurt van de zege kwam de ploeg nooit.

LeBron James was bij Miami met zeventien punten het productiefst, terwijl Carlos Boozer met 31 punten en zeven rebounds een sterke wedstrijd afleverde aan de kant van Chicago.

Burenruzie

Los Angeles Lakers won voor eigen publiek de 'burenruzie' tegen Los Angeles Clippers: 116-103. De Lakers, uiteraard zonder de naar de Houston Rockets verhuisde Dwight Howard maar ook zonder de aan zijn achillespees geblesseerde Kobe Bryant, dankten de zege vooral aan de sterke bank. Liefst 76 punten werden gemaakt door spelers die niet vanaf het begin meededen. Debutant Xavier Henry werd met 22 punten de topscorer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl