NOS NieuwsAangepast

Vraag het de minister

De afgelopen weken waren bijna alle ministers te gast in het NOS Radio 1 Journaal. Zij spraken met Lara Rense en Marcel Oosten over hun begroting die in de Tweede Kamer werd behandeld. Ook werden vragen van luisteraars beantwoord.

Dinsdag 3 december: Lodewijk Asscher (PvdA, Sociale Zaken en Werkgelegenheid)

Minister Asscher vertelde onder meer over de oplopende werkloosheid. Ook sprak hij de hoop uit dat er snel een pensioenakkoord wordt gesloten.

Luister het gesprek met Asscher terug

Woensdag 27 november: Ronald Plasterk (PvdA, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties)

Minister Plasterk ging onder meer in op de relatie met de Caribische delen van het Koninkrijk. Hij begeleidde koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens hun reis naar de voormalige Antillen. Ook sprak Plasterk over de recente afluisteraffaires en de toekomst van de provincies.

Luister het gesprek met Plasterk terug

Dinsdag 26 november: Frans Timmermans (PvdA, Buitenlandse Zaken)

Minister Timmermans is blij met het akkoord over het nucleaire programma van Iran. Ook het feit dat Iran en de VS de afgelopen maanden in stilte hebben onderhandeld, vindt de minister bemoedigend. Volgens Timmermans draagt een goede verstandhouding van het Westen met Iran bij aan de stabiliteit in de regio.

Luister het gesprek met Timmermans terug

Woensdag 20 november: Ivo Opstelten (VVD, Veiligheid en Justitie)

Minister Opstelten zei dat hij extra geld uittrekt voor het voorkomen van woninginbraken in de winter. Hij ziet niets in plannen om het Vluchtelingenverdrag op te zeggen of wietteelt te reguleren.

Luister het gesprek met Opstelten terug

Dinsdag 19 november: Stef Blok (VVD, Wonen en Rijksdienst)

Minister Blok zei tegen Lara Rense dat hij tegen een hogere inkomensgrens voor sociale huurwoningen is. Gisteren kwamen de PvdA en de ChristenUnie met zo'n plan, maar volgens de minister biedt die geen oplossingen voor de woningmarkt.

Luister het gesprek met Blok terug

Woensdag 13 november: Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD, Defensie)

Minister Hennis noemde het in de uitzending een foutje dat Defensie eerder is gestopt met wervingscampagnes. Verder zei ze dat de begrotingsafspraken van oktober een keerpunt waren voor Defensie. Een klein deel van de bezuinigingen werd toen teruggedraaid.

Luister het gesprek met Hennis-Plasschaert terug

Donderdag 7 november: Henk Kamp (VVD, Economische Zaken)

Minister Kamp uitte zijn zorgen over bedrijfsspionage. "Er gaat geen maand voorbij of ik krijg daar enkele keren informatie over. Ik schrik daarvan." Wie er inbreekt op netwerken van bedrijven, wil Kamp niet zeggen. "Dat laat ik maar even in het midden. Maar ik vind dat bescherming van bedrijfsgegevens van het allergrootste belang is."

Luister het gesprek met Kamp terug

Woensdag 30 oktober: Jet Bussemaker (PvdA, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap).

Ze reageerde in de uitzending op het plan om alleen academici les te laten geven in de bovenbouw van het vwo. Bussemaker voelt daar voor het plan. Ze is het er wel mee eens dat er meer universitair geschoolden voor de klas moeten komen, maar om in de bovenbouw alleen hen toe te laten gaat haar te ver.

Luister het gesprek met Bussemaker terug

Dinsdag 29 oktober: Edith Schippers (VVD, Volksgezondheid).

Uit het gesprek kwam naar voren dat Schippers wil laten onderzoeken of de regels voor euthanasie moeten worden opgerekt. Dit leverde weer direct een afkeurende reactie op van ChristenUnie en SGP. De Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie (NVVE) is daarentegen wel blij met het nieuwe onderzoek.

Luister het gesprek met Schippers terug

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl