NOS NieuwsAangepast

Libor-boete Rabo vandaag bekend

Vandaag wordt bekend hoe hoog de boete is die de Rabobank moet betalen in het Libor-schandaal. De bank komt in de loop van de dag met een persbericht, heeft de NOS uit betrouwbare bron vernomen.

Rabobank wordt door Britse, Amerikaanse en Nederlandse toezichthouders verdacht van het manipuleren van de Libor-rente. Die gebruiken banken onderling bij het vaststellen van de rente voor onder meer leningen. De Rabobank is de enige Nederlandse bank die in panels van banken zit die de Libor-rente vaststellen.

Apart gezet

Rabobank heeft al geld apart gezet om de boete te betalen, maar de bank wel niet zeggen hoeveel geld apart is gezet. Vorige week meldde de Britse zakenkrant Financial Times dat het om een boete van 720 miljoen euro zou gaan.

Eerder kreeg de Zwitserse bank UBS al een boete van 1,2 miljard euro vanwege het Libor-schandaal. Royal Bank of Scotland moest 453 miljoen euro betalen en Barclays 360 miljoen euro.

Ook de Deutsche Bank maakte vandaag bekend dat de bank rekening houdt met een forse boete vanwegen de Libor-fraude.

Bonussen

Uit een gerechtelijke uitspraak van 9 augustus blijkt dat 27 werknemers van de Rabobank onderwerp van onderzoek zijn in de Libor-zaak. De bonussen van deze medewerkers zijn door de Rabobank opgeschort in afwachting van het onderzoek van de autoriteiten.

Eén van de 27 werknemers had bezwaar gemaakt tegen het opschorten van zo'n 150.000 euro aan hem toegekende bonussen. De rechtbank oordeelde dat de Rabobank in zijn gelijk stond om de betaling hiervan uit te stellen totdat duidelijk is of de werknemer juist heeft gehandeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl