NOS NieuwsAangepast

Ruzie over trouwen met vreemde

Trouwen met iemand die je voor het altaar pas voor het eerst ziet. Het is de nieuwste hit in de tv-wereld en SBS en RTL voeren er een hevige strijd om. Zo stevig dat het Duitse productiebedrijf Red Arrow de dupe dreigt te worden en mogelijk een order van een miljoen euro misloopt.

RTL en SBS waren in onderhandeling met Red Arrow over een nieuw tv-programma - Married At First Sight - waarin mensen met een wildvreemde trouwen en daarna worden gevolgd. Het programma is in Denemarken erg succesvol. De kijkcijfers van de zender die het programma op de buis bracht zijn vervijfvoudigd.

Rechtbank

RTL won de onderhandelingen over Married At First Sight en zou het programma vanaf volgend jaar op de buis brengen. SBS besloot daarop bij productiebedrijf Talpa een soortgelijk programma af te nemen: Ja, ik wil! een wildvreemde.

Volgens het Duitse productiebedrijf gaat het om een kopie van hun idee en toont SBS zich een slechte verliezer. Het bedrijf wijst op de slechte kijkcijfers van SBS en zegt dat de zender daarom het idee kopieert. Het productiebedrijf heeft de rechter tijdens een kort geding bij de Amsterdamse rechtbank vanmorgen gevraagd het SBS-programma te verbieden.

Schrappen

SBS geeft toe dat het programma snel op de buis wordt gebracht om eerder met de show te zijn dan RTL. Maar volgens de zender is weliswaar het basisidee van de programma's hetzelfde, maar zullen de programma's veel van elkaar verschillen. De zender zegt dat er bovendien in 2004 al een programma bestond waarin wildvreemden met elkaar in Las Vegas trouwden.

De rechter spreekt zich donderdag uit over de vraag of SBS het datingprogramma mag maken of niet. Volgens de advocaat van Red Arrow heeft het grote gevolgen als de rechter de show toelaat, omdat dan zenders vaker ideeën gaan kopiëren. RTL heeft al laten weten dat zij de bestelling van het programma gaan schrappen als de rechter het SBS-programma niet verbiedt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl