Dode in A'dam na omvallen boom

Renanimatiepoging van de persoon die door een boom werd geraakt»
Renanimatiepoging van de persoon die door een boom werd geraakt Marc Hamer / NOS

In Amsterdam adviseert de brandweer mensen om vanwege de storm binnen te blijven. Aanleiding is onder meer een dodelijk incident op de Herengracht.

Een vrouw kwam om toen ze werd getroffen door een omvallende boom. Ambulancemedewerkers probeerden haar nog te reanimeren maar dat mocht niet baten.

Een man kwam ook onder de boom terecht maar overleefde het incident. Hij is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Onoverzichtelijk

Andere media meldden eerder dat elders in de stad een tweede dode was gevallen toen een boom op een auto waaide. Dat bleek niet het geval. Een van de inzittenden raakte wel gewond maar is aan de beterende hand.

Volgens de brandweer is het nu te gevaarlijk op straat. De situatie is nu zo onoverzichtelijk dat mensen tot nader order beter binnen kunnen blijven, zegt een woordvoerder.

Tramverkeer stil

Vervoersbedrijf GVB heeft al het tramverkeer in de hoofdstad stilgelegd. Volgens het GVB is dat met het oog op de veiligheid en omdat er op veel plaatsen "geen doorkomen aan is".

Veel wegen en rails zijn gestremd door omgevallen bomen, lantaarnpalen en afgewaaide takken.

Deel deze pagina

Video

De zware storm die over Nederland raast heeft een dodelijk slachtoffer geëist. In Amsterdam is een vrouw om... het leven gekomen. Ze werd getroffen door een omvallende boom.

 • Dode door storm in Amsterdam

  De zware storm die over Nederland raast heeft een dodelijk slachtoffer geëist. In Amsterdam is een vrouw om... het leven gekomen. Ze werd getroffen door een omvallende boom.

 • Najaarsstorm maakt brokken in het hele land

  De zware storm heeft vandaag grote schade aangericht in het hele land. Tientallen mensen werden gewond en in... Amsterdam kwam een vrouw om het leven.

 • Grachtengordel gedwarsboomd

  Veel omgevallen bomen in de Amsterdamse binnenstad vandaag. En die zorgden er voor veel hinder.

 • Marco Verhoef: storm is over hoogtepunt heen

  Het KNMI heeft de code rood voor de provincies Zeeland en Zuid-Holland ingetrokken. In Noord-Nederland moeten... mensen nog wel rekening houden met zeer zware windstoten. Weerman Marco Verhoef over de actuele situatie.

 • Computerbeelden van storm boven Nederland

  Hoe gaat de storm vandaag over Nederland trekken? Op deze beelden van de weercomputer is te zien hoe de storm... zich waarschijnlijk zal ontwikkelen.

Audio

 • Schiphol: annuleringen en vertragingen verwacht Het KNMI heeft een weeralarm afgegeven. Mirjam Snoerwang van Schiphol vertelt wat de storm betekent voor het vliegverkeer.
 • NS: op veel trajecten minder treinen Corien Koetsier van de Nederlandse Spoorwegen over de vertragingen op het spoor als gevolg van de storm.
 • "Scheepvaart wacht tot de storm voorbij is" Bij de verkeerscentrale Brandaris op Terschelling wordt het scheepvaartverkeer in de gaten gehouden. Jan van Rees van de... verkeerscentrale spreekt van windstoten harder dan windkracht 12.
 • NS: van en naar Amsterdam geen treinverkeer mogelijk Er zijn grote problemen voor de treinenloop in en om Amsterdam, als gevolg van de storm. Stan Hoen van de NS zegt dat er bomen op... het spoor liggen.

Video en Audio

Meer video en audio