Slechte dag voor Phillip Cocu

PSV-trainer Phillip Cocu beleefde een dag volgens de wet van Murphy: alles wat mis kon gaan, ging mis. Dat begon al met de tweet van Adam Maher die voor ergernis zorgde. Vervolgens verloor zijn ploeg met 2-1 van Roda JC en tot overmaat van ramp viel doelman Przemyslaw Tyton uit met een op het oog ernstige blessure aan het hoofd.

De Pool was enige tijd bewusteloos en dat zorgde voor schrik bij Cocu. ''Echt een heel vervelend moment. Het is te hopen dat het enigszins meevalt. We moeten goed kijken wat de schade is.''

Over het spel van PSV was Cocu in eerste instantie tevreden. ''We kregen na onze goede goal kansen om 2-0 te maken en daarmee de wedstrijd op slot te gooien. In de tweede helft ging de Europese wedstrijd ook tellen. Zeker na het wegsturen van Depay werd het met tien man heel erg zwaar. Maar de doelpunten van Roda JC gaven we beide onnodig weg.''

De tweet van Maher

Cocu was na afloop duidelijk over de tweet die Adam Maher voor de wedstrijd deelde, waarin ploeggenoot Ola Toivonen een 'eikel' werd genoemd. Cocu: ''Ik vind dat dát niet kan. We zijn met een team bezig, willen met z'n allen iets bereiken. Dan moet je respectvol met teamgenoten omgaan. Ik ben behoorlijk verbaasd, dit kunnen we niet zomaar laten gaan.''

Brood blij

Roda JC-trainer Ruud Brood was na afloop blij voor zijn ploeg en de club. ''Het is alweer een tijdje geleden dat we van een topclub wonnen. Op basis van de tweede helft vind ik het terecht. Je zag bij hen de krachten wegvloeien. Wij moeten het van strijd hebben en het is niet makkelijk als je met 1-0 achter komt. We hebben het goed gedaan'', aldus Brood.