AZ richting top na zege bij PEC

AZ heeft voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd gewonnen na een Europese wedstrijd. De Alkmaarders waren PEC in Zwolle met 2-0 de baas en hebben nu net als FC Twente en Ajax negentien punten.

Het spel golfde op en neer in het IJsseldelta Stadion, al bleven grote kansen lange tijd uit. Tien minuten voor rust kwam AZ toch op 0-1 toen Joost Broerse de bal in eigen doel kopte na een vrije trap van Maarten Martens.

Na de rust was Giovanni Hiwat tot twee keer toe dicht bij de 1-1, waarna Nick Viergever uit een hoekschop voor 0-2 zorgde. In het vervolg zette Zwolle aan. AZ kwam een paar keer goed weg, maar was zelf uit de counter ook gevaarlijk. Ondanks enkele goede kansen bleven meer treffers uit.