Feyenoord onderuit tegen Heracles

Feyenoord heeft verzuimd te profiteren van puntverlies van de concurrentie in de Eredivisie. De Rotterdammers gingen in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Heracles Almelo. Aanvoerder Graziano Pellè kreeg in de slotfase een rode kaart.

In de eerste helft waren de beste kansen voor Feyenoord. Graziano Pellè miste al in de eerste minuut, Bruno Martins Indi had ook een mogelijkheid, een lob van Jean-Paul Boëtius werd van de lijn gehaald en een treffer van Daryl Janmaat werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Toch was het Heracles dat de leiding nam. Na een hoekschop tikte Jens Jurn Streutker in de 41ste minuut via Miquel Nelom binnen. Twee minuten later kwam Feyenoord met een reactie. Boëtius krulde via de onderkant van de lat prachtig raak. Nelom gaf Feyenoord nog bijna een voorsprong voor rust. Zijn afstandsschot belandde echter op de binnenkant van de paal.

Goal Rosheuvel, rood Pellè

Feyenoord ging in de tweede helft op zoek naar de winst, maar zag Heracles opnieuw scoren. Mikhail Rosheuvel was in de 63ste minuut na zwak verdedigen van Feyenoord eerder bij de bal dan Lex Immers en schoot via de binnenkant van de paal raak.

Ondanks de rentree van invaller Otman Bakkal slaagde Feyenoord er niet in terug te komen in de wedstrijd. Pellè raakte in de slotfase zo gefrustreerd dat hij een kopstootbeweging maakte richting Mike te Wierik, die gretig naar de grond ging. Scheidsrechter Kevin Blom gaf de aanvoerder van Feyenoord een directe rode kaart.

De vierde nederlaag van het seizoen voor Feyenoord was een feit en daarmee verzuimden de Rotterdammers de koppositie in de Eredivisie over te nemen. De ploeg van Ronald Koeman blijft nu staan op zeventien punten. Feyenoord verloor de eerste drie wedstrijden van het seizoen, maar was sindsdien ongeslagen.