Ellendige middag PSV in Kerkrade

Een week na de averij in Groningen is PSV ook bij Roda JC tegen een nederlaag aangelopen. Het werd in Kerkrade 2-1, waardoor de Eindhovenaren de kans om de koppositie van FC Twente over te nemen misten.

PSV sloot het duel met negen man af. Halverwege de tweede helft werd Memphis Depay met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. In de slotfase verliet doelman Przemyslaw Tyton per ambulance het veld met een zware hoofdblessure.

Omdat coach Phillip Cocu al drie keer gewisseld had, nam Ola Toivonen de laatste minuten van de wedstrijd plaats tussen de palen.

Roda was de wedstrijd in eigen huis sterk begonnen en kreeg na luttele minuten al grote kansen. Die bleken net besteed aan Guus Hupperts en Krisztián Németh. PSV ging efficiënter met de kansen om. Tim Matavz rondde een mooie combinatie met Depay af. Oscar Hiljemark was voor rust dicht bij de 0-2, maar zijn inzet belandde op de buitenkant van de paal.

Roda kreeg in de tweede helft loon naar werken met goals van Mark-Jan Fledderus op aangeven van Hupperts en Németh, die in de 85ste vanuit de draai Tyton verschalkte. Daarmee was het leed voor de PSV-doelman echter nog niet geleden, bleek luttele minuten later.