Lichte hersenschudding voor Tyton

Tyton ligt bewusteloos in het doel»
Tyton ligt bewusteloos in het doel Pro Shots

Przemyslaw Tyton heeft een lichte hersenschudding overgehouden aan het duel met Roda JC Kerkrade. De doelman liep de blessure op na een redding in de slotfase, toen hij bij het neerkomen met zijn hoofd op de stang achter het doel viel. Na onderzoek in het ziekenhuis van Heerlen werd een lichte hersenschudding geconstateerd. Ook werd een kneuzing van de heup, die in aanraking kwam met de paal, vastgesteld.

"Op korte termijn zal Tyton verder onderzocht worden met het oog op het herstelprogramma", meldde de medische staf van PSV. De Poolse sluitpost is inmiddels weer thuis.

Tyton redde in de slotfase van het duel met Roda JC Kerkrade fraai op een vrije trap van Marc Höcher, maar kwam met zijn hoofd op de ijzeren stang van het doelnet terecht en met zijn heup raakte hij de paal. Hij was even buiten bewustzijn en bleef roerloos liggen op de grond. De 26-jarige Pool kwam later weer bij kennis en werd lang behandeld. Met een brace om zijn nek werd hij per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd.

Tyton raakte eerder ernstig geblesseerd aan zijn hoofd. Bij een botsing met PSV-ploeggenoot Timothy Derijck liep hij op 18 september 2011 een zware hersenschudding op in de competitiewedstrijd tegen Ajax (2-2). Hij maakte destijds drie maanden later zijn rentree, maar had moeite zijn oude niveau te vinden. Vorig seizoen verloor hij zijn basisplaats aan Boy Waterman.

Bij afwezigheid van de geblesseerde Jeroen Zoet stond Tyton sinds begin oktober weer onder de lat bij PSV. Aangezien de Eindhovenaren tegen Roda al drie keer hadden gewisseld, keepte Ola Toivonen de laatste minuten.

PSV-coach Phillip Cocu: "Tyton is even buiten bewustzijn geweest en moest meteen gewisseld worden. Je kan geen risico nemen als iemand buiten bewustzijn is geweest. Dat is gevaarlijk. We hopen dat er verder geen al te grote schade is."

Deel deze pagina

Audio

  • Timmermans over blesssure Tyton PSV-clubarts Rolf Timmermans vertelt in de late uitzending van Langs de Lijn hoe het doelman Przemyslaw Tyton gesteld is.

Video

  • video Tyton verliest bewustzijn PSV-doelman Przemyslaw Tyton verloor tijdens de wedstrijd tegen Roda JC even het bewustzijn, nadat hij met... zijn hoofd hard op de ijzeren stang van het doelnet terecht was gekomen. De 26-jarige Pool kwam even later weer bij kennis en werd lang behandeld. Met een brace om zijn nek werd hij per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd.
  • video Botsing Tyton met Derijck in 2011 PSV-doelman Przemyslaw Tyton raakte op 18 september 2011 ook al geblesseerd aan zijn hoofd, na een botsing... met ploeggenoot Timothy Derijck tegen Ajax.

Video Reactie:

Cocu: Tyton even buiten bewustzijn

Reactie Phillip Cocu op de hoofdblessure die PSV-doelman Przemyslaw Tyton opliep in het duel met Roda JC Kerkrade.

Video en Audio

  • » CL: Bate Borisov - Sjachtar Donetsk Video De samenvatting van de Champions League-wedstrijd Bate Borisov en Sjachtar Donetsk in het seizoen...21 okt 2014, 2681 keer afgespeeld
  • » CL: Chelsea - Maribor Video De samenvatting van de Champions League-wedstrijd Chelsea en Maribor in het seizoen 2014/2015.21 okt 2014, 3196 keer afgespeeld
  • » Van Rhijn: erg groot krachtsverschil Video Een interview met Ajax-speler Ricardo van Rhijn na de 3-1 nederlaag uit bij Barcelona in de...21 okt 2014, 1366 keer afgespeeld

Meer video en audio