NOS NieuwsAangepast

Buschauffeur redt man bij spoor

Een buschauffeur van vervoersmaatschappij Connexxion heeft gisteravond het leven gered van een gehandicapte man die vaststond op een spoorwegovergang.

Buschauffeur Harrie Franken reed over de overgang bij Velp toen hij de man in zijn elektrische rolstoel zag staan. Hij twijfelde geen moment, zette zijn bus aan de kant en probeerde de rolstoel los te krijgen.

Dat bleek niet eenvoudig, aangezien de rolstoelwielen klem zaten. De man in de rolstoel maakte spastische bewegingen en kon niet praten. Franken kreeg de man uiteindelijk net op tijd weg van de overgang, maar het scheelde bijna niets.

Ware held

Volgens een woordvoerder van Connexxion is buschauffeur Franken een ware held. "De gehandicapte man is absoluut aan de dood ontsnapt." Franken beaamt dit: "Het was 100 procent zeker dat hij geschept zou worden als niemand iets deed."

Volgens Franken waren er genoeg andere omstanders aanwezig, maar deed niemand iets. "Toen ik merkte hoe moeilijk de rolstoel losging, heb ik met mijn armen gezwaaid naar andere automobilisten, maar die deden niets". Wel paste een passagier van de bus op het geld van de ticketautomaat.

Verder werken

Na de reddingsactie belde Franken de hulpdiensten, zodat die de zaak konden afhandelen. "Ik moest natuurlijk ook weer mijn dienst oppakken, die was namelijk nog niet afgelopen."

Connexxion is van plan om Franken volgende week in het zonnetje te zetten. Hoe en waar dat gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl