Twente onderuit bij ADO

Koploper FC Twente heeft een 3-2 nederlaag geleden bij ADO Den Haag. Mike van Duinen maakte twee minuten voor het tijd het winnende doelpunt. Alle goals vielen in de tweede helft.

Op de nieuwe kunstgrasmat van ADO hoopte FC Twente zijn koppositie in de Eredivisie te verstevigen. De Tukkers konden vertrouwen putten uit eerdere ontmoetingen. Twente was ongeslagen in de voorgaande twaalf Eredivisieduels op kunstgras (8 winst en 4 gelijk). De laatste nederlaag was uit bij Heracles (3-0) in augustus 2006.

Bij de bezoekers begon Youness Mokhtar voor het eerst in de basis en dat ging ten koste van Shadrach Eghan. Mokhtar, die eind augustus overkwam van PEC Zwolle, vormde een aanval met Dusan Tadic en Luc Castaignos. Quincy Promes begon als centrale middenvelder op de plek van Eghan.

In de eerste helft waren de beste kansen voor Twente, maar Dusan Tadic, Quincy Promes en Kyle Ebecilio hadden hun vizier niet op scherp staan. Na rust was de eerste grote mogelijkheid voor ADO. Michiel Kramer kopte, maar Nick Marsman redde.

Spectaculair slot

De kans van Kramer bleek een voorbode voor meer Haagse gevaar. Danny Bakker kopte de thuisploeg in de 51ste minuut op voorsprong na een vrije trap van Danny Holla. Vier minuten later verdubbelde ex-Twente-speler Ninos Gouriye de score. Hij tikte na terugleggen van Mathias Gehrt binnen.

Twente kwam toch nog terug in de wedstrijd. Luc Castaignos was doeltreffend na een voorzet van Dusan Tadic, die door Twente-invaller Luka Djordjevic en ADO-keeper Gino Coutinho werd gemist. Roberto Rosales maakte zelfs nog gelijk en een Twentse zege hing in de lucht. In de slotfase sleepte de thuisploeg alsnog de zege binnen. Mike van Duinen rondde een krachtige solo af met een knal in het dak van het doel.