NOS SchaatsenAangepast

Ter Mors verrast op 1.500 meter

Jorien ter Mors is het olympische seizoen goed begonnen. In een nieuw persoonlijk record van 1.55,88 won ze verrassend de 1.500 meter bij de NK afstanden. Met die tijd liet ze Lotte van Beek (1.56,11) en Ireen Wüst (1.56,37) achter zich.

Marrit Leenstra en Jorien Voorhuis eindigden als vierde en vijfde. Zij plaatsten zich daarmee ook voor de eerste serie wereldbekerwedstrijden op de schaatsmijl. De prestaties van de Activia-dames vielen tegen. Voor Diane Valkenburg (15de), Laurine van Riessen (19de) en Annette Gerritsen (21ste) is er nog veel werk te verrichten.

Ter Mors zelf niet verrast

Waar de meeste mensen verrast zijn met het goud voor Ter Mors, is de schaatsster zelf nuchter. ''Ik kom hier om op het podium te rijden. Dat ik uiteindelijk Nederlands kampioen word is een mooi begin'', aldus Ter Mors. ''Voor mij is het kijken waar ik sta op weg naar Sotsji. Dit bevestigt een hele hoop. Ik zit lekker in mijn vel, schaats goed en dat zie je terug aan de tijden.''

Combinatie shorttrack-langebaan

Ter Mors won vorig seizoen al verrassend het NK Allround. De 23-jarige schaatsster is lid van de nationale shorttrackploeg. Ze wil op de Olympische Spelen in Sotsji op beide disciplines uitkomen.

Dat de concurrentie op de langebaan ook dit jaar rekening moet houden met de shorttrackster bewijst ze nu met haar titel op de 1.500 meter. Bij het shorttrack won ze eerder dit jaar ook goud op deze afstand.

Ireen Wüst: ''Het moet harder''

Titelverdedigster Ireen Wüst baalde dat ze niet voor de vierde keer op rij kampioene werd. Ze toonde zich na afloop evenwel een waardige verliezer. Wüst: ''Ter Mors rijdt gewoon superhard. Dit is een goede les, het moet een stukje harder. Maar ik heb nog nooit zo hard gereden zo vroeg in het seizoen. Dus ik kan hier toch met opgeheven hoofd weglopen.''

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl