NOS NieuwsAangepast

Laurentius wil geld van oud-topman

Woningbouwvereniging Laurentius in Breda wil miljoenen verhalen op de vorige directeur. In een persbericht schrijft de corporatie dat de voormalig directeur "ernstig tekort is geschoten". Hij zou betrokken zijn geweest bij "strafbare feiten waardoor Laurentius is benadeeld".

Volgens Laurentius blijkt uit onderzoek dat er ook vraagtekens kunnen worden geplaatst bij het functioneren van enkele leden van de voormalige Raad van Commissarissen en enkele notarissen die betrokken waren bij door Laurentius aangegane transacties.

Aangifte

Daarom wil de corporatie de schade ook verhalen op enkele leden van de voormalige Raad van Commissarissen en de notarissen die betrokken waren bij de transacties.

Ook justitie verdenkt de voormalig directeur van miljoenenfraude en oplichting. Ex-directeur Walter V. werd in mei vorig jaar al aangehouden.

BN de Stem en NRC Handelsblad melden daarnaast dat aangifte van oplichting is gedaan tegen een projectontwikkelaar in Limburg. Die ontwikkelaar zou betrokken zijn bij projecten met Laurentius in Tilburg en Roermond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl