NOS SportAangepast

Kromowidjojo neemt rust

Ranomi Kromowidjojo komt komende maand niet in actie tijdens de WB-wedstrijden kortebaan in Singapore, Tokio en Peking. Dat laat de drievoudig olympisch kampioene op haar website weten in een verklaring over de breuk met trainer Marcel Wouda.

Kromowidjojo heeft na de breuk behoefte aan een rustpauze. "Ik heb besloten om niet mee te gaan met de World Cup-tour in Azië. Deze tijd besteed ik liever om rust te creëren voor mijzelf, mijn team en mijn directe omgeving. Zodat iedereen zo snel mogelijk weer de draad op kan pakken", aldus Kromowidjojo.

Beste ter wereld

In haar verklaring licht Kromowidjojo toe waarom ze kiest voor haar nieuwe coach Christiaan Sloof. "Ik geloof in Christiaan en zijn vaardigheden om zich als coach te meten met de beste van de wereld", zegt de Groningse. "Komende zomer vinden de Europese kampioenschappen plaats in Berlijn, dan moeten we er weer staan. Daar gelden geen excuses."

Over Wouda valt geen onvertogen woord. "Marcel en ik hebben geen ruzie. Ik heb er lang en goed over nagedacht. Toen Jacco Verhaeren aankondigde te vertrekken naar Australië heb ik telefonisch contact met hem gehad. Ik heb meteen bij hem aangekaart dat zijn besluit ook grote consequenties heeft voor mij en mijn omgeving. We hebben besproken hoe we dit op de meest respectvolle manier kunnen organiseren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl