NOS NieuwsAangepast

Ontmanteling DSB klus van jaren

Vier jaar na het faillissement zijn er veel zaken rond de ondergang van DSB nog altijd niet afgehandeld. Bijna 200 werknemers houden zich dagelijks op het hoofdkantoor bezig met de lopende zaken.

Zo heeft DSB nog altijd ruim 100.000 klanten die een lening bij DSB hebben lopen en die daar maandelijks op aflossen. Daarnaast zijn er heel wat schuldeisers, bijvoorbeeld collega-banken en spaarders. Spaargeld boven de 100.000 euro is namelijk niet terugbetaald.

In totaal is er voor 3,7 miljard euro bij DSB geclaimd. Daarvan is 1,16 miljard euro door DSB terugbetaald. Hoeveel er uiteindelijk aan de schuldeisers kan worden uitgekeerd, durven de curatoren niet te zeggen.

Daarnaast is het bedrijf bezig een compensatieregeling te treffen met duizenden klanten, omdat DSB eerder tekortschoot in de zorgplicht. De bank is daar zeker enkele honderden miljoenen euro's aan kwijt.

Claim

Door een claim bij De Nederlandsche Bank neer te leggen, willen de curatoren zeker stellen dat zo veel mogelijk schuldeisers kunnen worden terugbetaald. De claim loopt waarschijnlijk in de honderden miljoenen.

Het succes van zo'n claim zou goed nieuws zijn voor grote Nederlandse banken. Zij hebben meebetaald om spaarders van DSB, met minder dan 100.000 euro spaargeld, schadeloos te stellen. Als de claim slaagt, krijgen zij een deel van hun geld terug.

De ontmanteling van DSB neemt volgens de curatoren waarschijnlijk nog een aantal jaren in beslag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl